Добрев: Искам от Европа да защитава българската икономика

Добрев: Искам от Европа да защитава българската икономика | StandartNews.com

Ботевград. Искам от Европа да защитава българската икономика, да защитава нашите граници, защото ние сме покрили нормите за Шенген още преди години. Това каза пред препълнената зала в Ботевград народният представител от КБ Кирил Добрев.

Искам Европа да помага, защото България се сблъска с най-тежката бежанска криза, защото тези бежанци стоят тук, за да не отидат там, искам Eвропа да помага солидарно", допълни Добрев и подчерта, че проектът Южен поток е важен за България и трябва да бъде реализиран.

Кирил Добрев изрази увереност, че кандидатите на БСП за представители в ЕП са най-подготвените и с тяхна помощ, ще бъдат постигнати всички цели.

Евроизборите са тест за политиката на това правителство, тест и за всички нас тук, в Ботевград, защото знаете колко малко не ни достигна, за да се преборим с некадърното управление на ГЕРБ в общината. Искам от нашите евродепутати да защитават българския интерес в ЕП, защото Европа свършва там, където започват българските интереси", каза още Добрев. По думите му отново сме в битка за Европа, но и в битка за България. „Ние ще спечелим тази битка, длъжни сме да я спечелим, защото искаме да продължим с това, което започнахме.

Корнелия Нинова: Нужна ни е победа, за да бъде социалната политика номер едно за правителство и парламент

Победата ни е необходима, за да можем да направим трайна тенденция началото, което поставихме, а то е социалната политика, да е номер едно в политиката на правителството и парламента", посочи председателят на социалната комисия в НС Корнелия Нинова.

„Нашата основна цел е да не се върне замразяването на социалната политика. Бойко Борисов казал, че БСП трепери. Нека да му покажем, че никой в БСП не трепери и не ни е страх от избори, защото тази партия е водила битки и е печелела победи, когато Бойко Борисов е ходел прав под масата, а партията му не е съществувала", заяви Нинова.

Двамата народни представители присъстваха на откриването на предизборната кампания в Ботевград. Те изразиха пълната си подкрепа за листата на БСП. Специален гост на откриването беше кандидатът за представител в ЕП Ия Петкова. „Сигурна съм, че ще дойде моментът, в който ние българите ще се гордеем с Европа и ще вярваме в нея. Но аз повече очаквам деня, в който Европа ще се гордее с нас – българите, и ще ни уважава като достойна нация", каза Ия Петкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай