Борисов: Бяхме смирени, от днес имаме кауза

ГЕРБ събра 14 000 в "Арена Армеец"

Борисов: Бяхме смирени, от днес имаме кауза | StandartNews.com

София. "Бяхме смирени, но от днес вече имаме кауза". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на откриването на предизборната кампания на партия ГЕРБ. Той беше последният от ораторите в зала "Арена Армеец" в столицата.

"Това ще бъде битка на доброто и злото. И ние трябва да сме добри", заяви лидерът на ГЕРБ. Той обясни на хората, че в деня на откриването на кампанията е Томина неделя. Това означава, че Тома неверни, който се е съмнявал, че Христос ще възкръсне, на днешния ден е повярвал. В словото си Борисов благодари на Цветанов, честити именния ден на водача на листата Томислав Дончев и даде заявка за победа на евроизборите на 25 май.

Около 14 000 души се събраха в "Красавицата на София", за да дадат старт на предизборната кампания за Европейския парламент на партия ГЕРБ. Първи на сцената се появи Едвин Сугарев, след него Георги Марков, а Джоузеф Дол направи специално обръщение от видеостената с клип. Шефът на предизборния щаб Цветан Цветанов поздрави на английски кандидата за президент на ЕНП в Еврокомисията Жан Клод Юнкер. Той съобщи, че партията ще направи електронен сайт, където ще се проведе алтернативно гласуване в деня на вота за хората, които живеят в чужбина. "Трябва да създаваме богатство, а не дългове. Смирението свърши", това заяви в приветственото си слово водачът на листата Томислав Дончев. Юнкер пък обяви, че много се радва да бъде в България и че си спомня преди девет години как е подписал договора за присъединяването на страната ни към ЕС.

Откриването на кампанията в "Арена Армеец" започна със спектакъл на ансамбъл "Българе". Имаше и изпълнения на джаз формацията "Брас Вилидж". В залата ГЕРБерите разположиха и изложба на успехите на правителството на Борисов. Фотоси с откриване на отсечки от магистрали, както и на самата "Арена Армеец" са в експозицията.

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов показа на кандидата за президент на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер метрото в София. Двамата разгледаха метростанция "Европейски съюз".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай