ББЦ: Да възродим държавата и върнем достойнството на хората

ББЦ: Да възродим държавата и върнем достойнството на хората | StandartNews.com

София. Да възродим държавата. Да върнем достойнството на хората, да има правила и контрол, да спрем това дерибейство на всички, които се упражняват да управляват вече 25 години. Това призова на предизборен митинг в Кърджали Ангел Славчев, зам.- председател на ББЦ.

Пред участниците в срещата председателят на ЗНС Румен Йончев подчерта, че Източните Родопи като много други райони на страната са обезлюдени, защото хората не виждат перспектива за своето бъдеще.

„Цял един край на България като Родопите губи своите хора. Похарчихме милиарди, направихме стотици хора милионери, за да развиваме българските села, но кой усети ползата от членството в ЕС, къде са по –добрите доходи и новите работни места. Къде са милиардите на българските и европейските данъкоплатците, които трябваше да променят живота ни. Няма го ефектът, няма ги и хората. Загубихме над 2 милиона българи, които са зад граница, а в същото време внасяме плодове и зеленчуци отвън", заяви Йончев.

Според него по време на предизборната кампания не са чути истинските проблеми, защото партиите от статуквото не участват в дебата, а вместо тава предлагат поредния вот на недоверие, делят хората на сини и червени, на БСП и ГЕРБ.

"Не искаме да ни вкарват в ново разделение. Затова сме членове на ЕС, за да заприлича България на страните от Европа. Истинският дебат е на 25 май", подчерта кандидатът за евродепутат и лидер на ЗНС Румен Йончев

„Родопчани са спокойни, скромни, мъдри и търпеливи, но когато дойде време са и справедливи. Сега фирмите и хората се страхуват. ББЦ залага на експертиза, професионализъм и справедливост, предлага намаляване на тези 2 572 разрешителни, лицензионни, регистрационни и др. режими, които убиват бизнеса и не му дава възможност спокойно да работи", заяви Рада Коджабашева от евролистата на коалицията.

За спиране на разрухата на изградените спортни съоръжения и шанс на децата и младите хора да спортуват активно се обяви Тезджан Наимова.

„Ще помогнем за развитието на спорта, за да имаме на следващата Олимпиада повече спортисти, отколкото на последната", каза още тя.

„Хората са лъгани цели 20 години, може би това е и целта на управляващата върхушка, изборите да се решават от купените гласове. Не делим хората. Дали е Ангел или Ахмед, дали е арменец, или мюсюлманин, стига всеки гражданин да е лоялен към българската на държава.Политиката зависи от нас, затова, гласувайте", призова Ангел Джамбазки, зам .-председател от ВМРО. Той се обяви срещу политическото лицемерие. „Кафето на толерантността е само една игра, мястото на истинската политика е в парламента", заяви Джамбазки.

„Държавата трябва да помисли с приоритет за по – слаборазвитите си райони, да насочи евросредства към тях, така както е в съседна Гърция, където има специално министерство на Тракия и Македония", коментира Росен Петров.
Предизборната среща на ББЦ в Кърджали завърши с изпълнение на Деси Добрева и спектакъла „Площадът" на групата на Нешка Робева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай