Бареков: Частна ЦИК готви "Костинброд-2"

Бареков: Частна ЦИК готви "Костинброд-2" | StandartNews.com

Готов съм да нося отговорност за страната, каза лидерът на ББЦ

"В неделя България ще празнува победата на новата политическа сила - "България без цензура"", заяви лидерът на партията Николай Бареков в Карнобат. В препълнената зала имаше и много правостоящи, които чуха от него, че именно те, гражданите на страната, са изплашили партиите от статуквото, защото са избрали да се вслушат в неговия повик за промяна в държавата, за повече социална политика и за спиране на кранчето на крадливите политици.

"Големите партии правят нелегално частна ЦИК в общините, където те управляват. С нея подготвят нов "Костинброд". Това каза по-рано през деня Николай Бареков. Той съобщи, че се изгражда мрежа от чиновници, които ще направят опит да фалшифицират евровота. "Във всяка община с техни кметове са инсталирали по един компютър, който няма връзка със софтуера на общинската администрация и на него е назначен да работи служител с друга длъжностна характеристика.

Това са около 200 човека, назначени от големите партии", обясни Бареков. Според него с тези компютри ще се манипулира не толкова вотът между РИК и ЦИК, а най-вероятно ще се подмени вотът от чужбина. "Това са около 100-200 хил. гласа", уточни лидерът на ББЦ.

Бареков хвърли и втора бомба - че отново големите партии са си направили и картел за купуване на гласове с единен ценоразпис. Ще купуват вота в ромската махала на Варна, разбрали са се за единна цена - там, където хората са по-бедни, ще се плащат по 30-50 лева на човек, разкри лидерът на ББЦ. Той бе категоричен, че ще има опити да се купят гласове на млади хора, както двете партии са направили в центъра на Варна на предишните избори. Купиха гласа на млади хора, които са зависими по някакъв начин от наркотици, уточни той. Бареков бе категоричен, че хората няма да се подлъжат по парите и всички в града ще гласуват за "България без цензура".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай