Жребий реши съревнование между училищата в Благоевград

Жребий реши съревнование между училищата в Благоевград | StandartNews.com

С жребий бяха определени училищата, които ще се изправят един срещу друг в състезанието „Училище на годината – Благоевград 2015". Жребият бе изтеглен във вторник в присъствието на представители на всички училища от града.

Инициативата, която стартира за пръв път през миналата година, се организира от община Благоевград и е под патронажа на кмета Атанас Камбитов. В зала „22 септември" Христина Шопова, директор дирекция „Хуманитарни дейности", запозна присъстващите с регламента на състезанието и благодари от името на градоначалника на всички участници, включили се в инициативата през миналата година. Тя пожела успех на всички в тазгодишната битка.

Победителят в надпреварата „Училище на годината" ще бъде обявен на 21 май, в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Състезанието е в две категории – от първи до седми клас и от осми до дванадесети клас. Знания и умения учениците ще мерят в направленията „Спорт", „Знания", „Презентация на училището", „Култура" и „Благоевград – това сме ние". В раздела за знания те ще се съревновават с наученото по история, литература, география, както и по теми за Благоевград и Европейския съюз. Победителят в надпреварата ще носи званието „Училище на годината" и ще съхранява знамето през цялата учебна 2015/2016 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай