За безопасна ваканция се готвят старозагарските деца

За безопасна ваканция се готвят старозагарските деца | StandartNews.com

Малчуганите ще демонстрират модели за безопасно поведение на пътя и своите знания и умения по оказване на първа помощ и пожарна безопасност

Кампания „Безопасна ваканция" ще стартира официално утре в областния град с демонстрация в парк „Александър Стамболийски". Тя е насочена към учениците от втори до четвърти клас от старозагорските училища и цели да привлече вниманието на деца и родители към опасностите, на които са изложени малчуганите по време на летния отдих. Възпитаници на школите "Млад огнеборец", „Детска полицейска академия", младежката група към БЧК ще демонстрират модели за безопасно поведение на пътя, оказване на първа помощ, ще покажат своите умения и знания по пожарна безопасност. Ще се проведат и състезателни викторини по безопасност по пожарна безопасност, конкурси за рисунка на асфалт и моделиране, най-оригинални позитивни послания върху балон и др. Децата ще имат възможност да се запознаят отблизо с полицейски коли, мотори, автомобили за спасителни акции.

Кампанията се организира от общинския център за наука, култура и изкуство и младежкия общински съвет с подкрепата на областната дирекция на МВР и областното управление по пожарна безопасност и защита на населението. Тя се посвещава на Деня на детето – 1 юни предстоящата ваканция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай