Въвеждат уседналост и за първолаци

Въвеждат уседналост и за първолаци | StandartNews.com

За прием в първи клас в столичните училища догодина ще бъде въведен критерий за уседналост. Следващата или по-следващата учебна година пък ще има единна система за прием - каквато съществува за яслите и детските градини в София. Това обяви пред Би Ти Ви  министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Повод бяха скандалите около приема на първокласници в столицата.

Родителите трябва да са наясно, че най-важен в началното училище е учителят, коментира министърът. И обяви, че целта на правителството е постепенно да увеличи заплатите на преподавателите, така че те да станат над средните за страна.

Според Вълчев проблемът с агресията в училищата може да се преодолее само при добра комуникация между семейството и училището. Иска ми се да подобрим дисциплината в училището, но това изисква общи усилия, допълни министърът.

Относно висшите училища у нас Красимир Вълчев смята, че ръководствата им трябва да реагират на промените във външната среда. Той е убеден, че ръководството на УНСС направи грешка, като наказа студента, подал сигнал срещу преподавателката си, която писа тройки на празни листове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай