Вторник,

Въвеждат уседналост и за първолаци

От: Администратор -
Въвеждат уседналост и за първолаци
A
A
A

За прием в първи клас в столичните училища догодина ще бъде въведен критерий за уседналост. Следващата или по-следващата учебна година пък ще има единна система за прием - каквато съществува за яслите и детските градини в София. Това обяви пред Би Ти Ви  министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Повод бяха скандалите около приема на първокласници в столицата.

Родителите трябва да са наясно, че най-важен в началното училище е учителят, коментира министърът. И обяви, че целта на правителството е постепенно да увеличи заплатите на преподавателите, така че те да станат над средните за страна.

Според Вълчев проблемът с агресията в училищата може да се преодолее само при добра комуникация между семейството и училището. Иска ми се да подобрим дисциплината в училището, но това изисква общи усилия, допълни министърът.

Относно висшите училища у нас Красимир Вълчев смята, че ръководствата им трябва да реагират на промените във външната среда. Той е убеден, че ръководството на УНСС направи грешка, като наказа студента, подал сигнал срещу преподавателката си, която писа тройки на празни листове.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички