Такева: Българският учител е човек, който достойно върши своята работа

Такева: Българският учител  е човек, който достойно върши своята работа | StandartNews.com

Пожелавам самочувствие на българския учител, защото е човек, който достойно и много отговорно върши своята работа. Това каза председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева пред „Фокус" по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Такева пожела още здраве, много сили на учителите, за да поемат тежестите, които някои се опитват да им втълпят, а именно, че трябва да бъдат хората, които да носят отговорността за младите хора изцяло.

„Не е така, отговорностите трябва да бъдат разпределени между семейството, училището и обществената среда. Така че на добър час и да пазим достойнството и човешките права", каза Такева. По думите й празникът 24 май не може без надежди. „Първата безспорно е повишаване успеваемостта на учениците, създаване на по-добра училищна среда, подобряване финансирането на образователните институти на училищата и детските градини. Безспорно най-важното е повишаване и подобряване статуса и авторитета на българския учител", посочи още председателят на Синдиката на българските учители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай