Студът затвори 961 училища

Студът затвори 961 училища  | StandartNews.com

Студът затвори 961 училища в цялата страна поради влошените метеорологични условия и пътна обстановка в страната, съобщиха от Министeрството на образованието. На места, както стана във Варна, принудителната ваканция може да продължи и до края на седмицата, ако обстановката не се подобри.

Най-много – 73 училища, са затворени в област Кърджали. В област Плевен и област Русе – по 71 училища, а в област Сливен – 68.

За петък - 2 март, ще бъде направена допълнителна преценка за учебния процес. Заради влошената метеорологична обстановка на територията на област Варна и утре са преустановени учебните занятия на територията на община Аксаково. Всички училища затварят и в община Балчик поради усложнената зимна обстановка и затворени пътища от републиканската мрежа.

Общините Свищов и Павликени също преустановиха учебните занятия във всички училища в двете общини. Освен това на територията на община Сухиндол от училище са освободени всички пътуващи ученици.

Неучебен ден е и в Силистра, Стара загора, Петрич, Карлово и котел.

Кметовете на варненските общини Бяла, Девня и Суворово отмениха учебните занятия днес и утре, а в община Вълчи дол учениците няма да ходят на училище до края на седмицата. Неучебни дни обявиха и в редица общини в Шуменска, Плевенска и Видинска област.

ЗАТВОРЕНИ УЧИЛИЩА ПО ОБЛАСТИ:

ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД, ОБЩИНА ПЕТРИЧ – 18 УЧИЛИЩА

ОБЩИНА БУРГАС – 26 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ ВАРНА – 98 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО – 17 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ ВИДИН – 12 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ ВРАЦА – 44 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ ДОБРИЧ – 46 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ КЪРДЖАЛИ – 73 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ ЛОВЕЧ – 3 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ МОНТАНА – 17 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ ПЛЕВЕН – 71 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ ПЛОВДИВ – 29 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ РАЗГРАД – 59 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ РУСЕ – 71 УЧИЛИЩА

ОБЛАСТ СИЛИСТРА – 45 УЧИЛИЩА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай