Четвъртък,

„Стена на славата“ и нов учебен корпус за годишнина на УНСС

От: Администратор -
„Стена на славата“ и нов учебен корпус за годишнина на УНСС
A
A
A

С откриване „Стена на славата" и първа копка от строителството на нов учебен корпус УНСС ще отбележи 97-та годишнина от създаването си. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България" на Радио „Фокус" проф. Стати Статев, ректор на Университета за национално и световно стопанство.

Той добави, че изграждането на корпуса ще допринесе за 20% увеличение на капацитета на най-големия университет в страната.

„Това, което предстои днес, е една кулминация на отбелязването на 97-та годишнина. За наша голяма радост, тя ще започне с първа копка на строителството на нов учебен корпус на УНСС. След това ще отдадем почит с поднасяне на цветя и венци на паметника на нашия основател и първи ректор проф. Стефан Бобчев и ще приключим с откриването на т. н. "Стена на славата", на която са изписани имената на преподавателите и възпитаниците на УНСС в държавния елит на България. За близо вековен юбилей може много да се говори за това каква е равносметката ни, но със сигурност мога да кажа, че със своето възникване като втори университет в България през 1920 г., УНСС винаги е бил генератор на държания, управленския, стопанския и бизнес елит на страната ни", обясни проф. Статев.

Той отбеляза, че УНСС привлича своите възпитаници поради стремежа за съвременното развитие, силно установените връзки със средното образование и не на последно място чрез дейността на Асоциацията на икономическите училища на България, в която членуват над 60 училища от цялата страна.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички