Софийският университет отбелязва патронния си празник

Софийският университет отбелязва патронния си празник | StandartNews.com

С академично тържество Софийският университет "Св. Климент Охридски" ще отбележи патронния си празник, съобщи пресцентърът на висшето училище.

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков ще поздрави академичната общност по повод празника. Деканът на Факултета по химия и фармация акад. Петър Кралчевски ще изнесе пък академично слово на тема: "Само-организация на колоидни частици и молекули". Тържеството ще продължи с връчване на дипломите на новоизбраните професори за периода от 25 ноември 2016 г. до 25 ноември 2017 година.

В рамките на церемонията ще бъдат връчени и следните награди:

Наградата на Столичната община за най-добър млад учен на Софийския университет „Св. Климент Охридски" за 2017 г.;

Годишните награди на Алма матер за учебната 2017/2018 г. по повод патронния празник на Софийския университет;

Годишната стипендия на името на братя Евлоги и Христо Георгиеви за студент от Карлово;

Годишната стипендия на името на Надежда Дженева за студент от профил „Радио" на Факултета по журналистика и масова комуникация;

Годишната стипендия съвместно с Българската национална телевизия на името на д-р Младен Младенов за студент от профил „Телевизия" на Факултета по журналистика и масова комуникация;

Годишната стипендия за студентски постижения в радио или телевизионната журналистика на името на проф. Михаил Минков;

Годишна стипендия на името на доц. д-р Вероника Вълканова за отличен успех и студентски постижения в областта на педагогиката на масовата и художествената комуникация.

Академичното тържество ще завърши с кратка музикална програма на хора на Националната гимназия за древни езици и култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай