Вторник,

София обучава артмениджъри, взима и петима пловдивчани

От: Администратор -
2652
София обучава артмениджъри, взима и петима пловдивчани
A
A
A

Академия за мениджмънт в културата ще стартира за втори път през април тази година. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова на пресконференция днес, заедно с представители на културните институти на европейските страни у нас. "Културните и творческите индустрии са на четвърто място по добавена стойност в София. Усилията, които положихме в състезанието за Европейска столица на културата, не са напразни, защото създадохме успешни модели за устойчиво развитие", коментира Фандъкова. Тя подчерта, че в резултат на миналогодишното обучение в академията, ансамбъл "Пирин" е увеличил приходите си от 20 000 на 180 000 лева.

Като израз на подкрепата на София за българския носител на титлата Европейска столица на културата - Пловдив, петима пловдивчани също ще могат да изучат основите на артмениджмънта.
35 ще са новите участници в академията. Част от тях ще са служители в общинските културни институции. Има и квота за независими оператори от неправителствени организации.

Преподавателите са експерти в областта на артмениджмънта от различни европейски институти. Софийският университет също е партньор в начинанието. Завършилите курса ще имат документ за следдипломна квалификация.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички