Съветват ученици как да кандидатстват в Оксфорд и Кеймбридж

Съветват ученици как да кандидатстват в Оксфорд и Кеймбридж | StandartNews.com

Инициативата „UNImarathon" ще се проведе днес в Американския университет в Благоевград. Става въпрос за нов образователен проект за ранно информиране, предназначен за зрелостниците и техните родители. Ученици, който завършват средното си образование, и техните родители ще получат ценни съвети и данни за времето от 10,30 до 16,40 часа. Те ще научат какви са сроковете, процедурите, финансирането и тънкостите при кандидатстване в университети в Западна Европа.

Целта на събитието е да даде ранни консултации и професионални предложения при избора на всички ученици, които са решили да продължат обучението си зад граница и се нуждаят от допълнителни професионални насоки.
Програмата е насочена основно към амбициозни ученици от Благоевград и региона, които желаят да попаднат в най-престижните университети от ранга на Оксфорд и Кеймбридж, за които сроковете са кратки, подготовката сериозна, а кандидатите са много. Проявата е близо месец преди края на учебната година и началото на ваканцията, за да може бъдещите кандидати ще получат необходимата информация за подготовка през лятото за приемните процедури, които за чужбина започват от есента.

В 7 тематични презентации за кратко време посетителите получават пълната информация за условията за прием приема от тази година. В програмата е предвидена сутрешна и следобедна сесия на презентациите, за да обхване учениците според свободното им време и учебната смяна.

Ще бъдат засегнати теми като подготовка на мотивационно писмо, „Мога ли да се самоиздържам по време на следването?", „Колко струва обучението в чужбина?"„Как да изберем бъдещата си професия?", „Как да ни избере елитен университет?" и други важни въпроси. Предвидени са и безплатни индивидуални консултации за следване във Великобритания, Франция, Германия, Холандия, Дания, САЩ. „UNImarathon" се провежда от 3 до 12 юни в цялата страна, инициативата е част от международния проект „Световно образование".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай