Петък,

Съветват ученици как да кандидатстват в Оксфорд и Кеймбридж

От: Администратор -
2241
Съветват ученици как да кандидатстват в Оксфорд и Кеймбридж
A
A
A

Инициативата „UNImarathon" ще се проведе днес в Американския университет в Благоевград. Става въпрос за нов образователен проект за ранно информиране, предназначен за зрелостниците и техните родители. Ученици, който завършват средното си образование, и техните родители ще получат ценни съвети и данни за времето от 10,30 до 16,40 часа. Те ще научат какви са сроковете, процедурите, финансирането и тънкостите при кандидатстване в университети в Западна Европа.

Целта на събитието е да даде ранни консултации и професионални предложения при избора на всички ученици, които са решили да продължат обучението си зад граница и се нуждаят от допълнителни професионални насоки.
Програмата е насочена основно към амбициозни ученици от Благоевград и региона, които желаят да попаднат в най-престижните университети от ранга на Оксфорд и Кеймбридж, за които сроковете са кратки, подготовката сериозна, а кандидатите са много. Проявата е близо месец преди края на учебната година и началото на ваканцията, за да може бъдещите кандидати ще получат необходимата информация за подготовка през лятото за приемните процедури, които за чужбина започват от есента.

В 7 тематични презентации за кратко време посетителите получават пълната информация за условията за прием приема от тази година. В програмата е предвидена сутрешна и следобедна сесия на презентациите, за да обхване учениците според свободното им време и учебната смяна.

Ще бъдат засегнати теми като подготовка на мотивационно писмо, „Мога ли да се самоиздържам по време на следването?", „Колко струва обучението в чужбина?"„Как да изберем бъдещата си професия?", „Как да ни избере елитен университет?" и други важни въпроси. Предвидени са и безплатни индивидуални консултации за следване във Великобритания, Франция, Германия, Холандия, Дания, САЩ. „UNImarathon" се провежда от 3 до 12 юни в цялата страна, инициативата е част от международния проект „Световно образование".


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички