Сряда,

Ровят багажа на изпитите

От: Failed to load user -
997
Ровят багажа на изпитите
A
A
A

София. Засилени мерки за сигурност в периода около матурите и кандидатстудентските изпити нареди просветният министър проф. Николай Милошев. С писмо до ректорите и шефовете на просветните инспекторати той им препоръча да затегнат пропускателния режим в школа и вузове.

За целта багажът на влизащите ще се проверява с детектори там, където има такива. На останалите места охраната ще рови в чантите на посетителите при съмнение, че внасят нещо нерегламентирано. В сградите няма да бъдат допускани посетители, без специално да бъде потвърдено какъв е ангажиментът им. Това важи и за майсторите, които правят ремонти. Милошев е дал указания охраната да не приема неадресирани или съмнителни пратки. Тя ще трябва да проверява и всички асансьорни и вентилационни шахти на сградите, както и да разчисти аварийните им изходи.

За първи път пък просветното министерство е спуснало таблици, чрез които ще се анализират резултатите на учениците, които се явяват на изпити. Директорите трябва да ги съпоставят с данните от минали години и с резултатите от страната, както и да набележат мерки за повишаването им.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички