Ровят багажа на изпитите

Ровят багажа на изпитите | StandartNews.com

София. Засилени мерки за сигурност в периода около матурите и кандидатстудентските изпити нареди просветният министър проф. Николай Милошев. С писмо до ректорите и шефовете на просветните инспекторати той им препоръча да затегнат пропускателния режим в школа и вузове.

За целта багажът на влизащите ще се проверява с детектори там, където има такива. На останалите места охраната ще рови в чантите на посетителите при съмнение, че внасят нещо нерегламентирано. В сградите няма да бъдат допускани посетители, без специално да бъде потвърдено какъв е ангажиментът им. Това важи и за майсторите, които правят ремонти. Милошев е дал указания охраната да не приема неадресирани или съмнителни пратки. Тя ще трябва да проверява и всички асансьорни и вентилационни шахти на сградите, както и да разчисти аварийните им изходи.

За първи път пък просветното министерство е спуснало таблици, чрез които ще се анализират резултатите на учениците, които се явяват на изпити. Директорите трябва да ги съпоставят с данните от минали години и с резултатите от страната, както и да набележат мерки за повишаването им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай