Понеделник,

Родители влизат в клас с първолаците

От: Администратор -
Родители влизат в клас с първолаците
A
A
A

Родители и първолаци влизат заедно в клас. 5 дни преди началото на новата учебна година малки и големи заедно ще опознаят училището и сами ще съставят правилата на класа. Нестандартната идея е на учителката от ОУ „Яне Сандански" в Пловдив Йорданка Сиракова. Тя бе споделена с гилдията по време на четвъртата регионална конференция на началните учители от Пловдивска област „Училището - място за деца", съобщи Марица.бг. Срещата събра през уикенда в Хисаря преподаватели от 42 училища.

Йорданка Сиракова от 25 години е начален учител в ОУ „Яне Сандански". В последните години се фокусира върху работата с родителите, като провежда индивидуални срещи и ги включва дори в изнесени уроци в музеи.

Идеята на учителката е в първите дни на септември, когато родителите обикновено взимат отпуск, за да подготвят първолаците, в рамките на седмица децата, родителите и класната да се опознаят. 5 дни хлапетата и родителите им ще отиват всеки ден в школото. Първия ден ще разгледат базата. От втория ще започнат заедно да пишат правилата на класа. Учителката ще ги провокира да споделят надежди и опасения с „Кутия на чувствата". Защото както се чувстваш, така работиш, обяснява тя.

В присъствието на майки и татковци преподавателката ще засече и входящото ниво на всяко дете - чрез игрови занимания по български език, математика и околен свят. Така още преди началото на учебната година ще е наясно какво са научили хлапетата в подготвителната група.

Още в първия ден тя ще прикани всеки родител да си определи ден и час, в който да се срещне с нея. В разговора ще има възможност да сподели спецификата в характера на детето, поведение и емоционалност. Идеята е и двете страни да сме подготвени, а да не започваме учебната година на сляпо, обясни Сиракова.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички