Петък,

Продават матурата на модули в нета

От: Администратор -
132
Продават матурата на модули в нета
A
A
A

Тарикати предлагат матурата по български език и литература срещу заплащане в интернет и тази година. Този път обаче те я търгуват на модули. Ако искаш да изкараш само тройка и ти трябва само първи модул, в който се заграждат отговори, цената е 50 лв. Ако искаш да изкараш и трите модула, цената вече скача над 100.

От МОН обясниха, че изтичането на отговорите е невъзможно, тъй като са взети всички мерки за сигурност. "Още в петък прегледахме камерите и запечатахме залите, в които ще се държат изпити", заяви директорът на 119-то училище Диян Стаматов. Видеонаблюдение е осигурено почти навсякъде, но има отделни стаи, в които камери ще липсват. Изпитите ще се пазят от 10 100 квестори.

Изпитът започва в осем часа сутринта, като между всеки отделен модул има пауза. По време на първия учениците не могат да излизат. Те трябва да оставят мобилните си телефони, като същото трябва да направят и квесторите. По коридорите ще дежурят и родители, а видеокамерите ще се наблюдават и от МОН. Темата от третия модул, която е есе или съчинение, ще бъде обявена едва в 12 часа по БНР. Самите три изпитни варианта ще бъдат генерирани компютърно още в 5,30 часа сутринта. В 10 пък започва изпитът на седмокласниците, който се състои от два модула - тест и преразказ. Той служи за приемане в гимназия и тази година, като резултатите ще бъдат в точки. Минимум 30 точки трябва да изкара един седмокласник, за да бъде приет в гимназия. Максимумът е 100.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички