Президентът награди ученици от проекта "Народните будители и аз"

Президентът награди ученици от проекта "Народните будители и аз" | StandartNews.com

Над 6500 ученици от пет области в страната - Пловдив, София, Разград, Пазарджик и Варна, участваха в осмото издание на проекта "Народните будители и аз", а днес в Пловдив бяха обявени победителите.

От 2010 година насам над 70 000 ученици от цялата страна се включиха в проекта на Ротари клуб, чиято цел е да мотивира децата да се запознаят по-отблизо с живота и дейността на хората, изградили с делото си духовната история на страната ни. Още от самото начало проектът се провежда под егидата на Президентството.

"Трябва да помним, че България е създадена и градена не само със силата на меча, а и със силата на словото"- каза в приветствието си към учениците президентът Румен Радев. "Днешното време търси нови строители, които да градят бъдещето на нашето общество. То има нужда от вашата сила, талант и родолюбие. Вие сте надеждата на това общество, продължавайте със същата непоколебима вяра да отстоявате българските традиции, да ги опазвате и да ги развивате. Вие сте нашите утрешни будители."

Учениците и учителите в залата, както и гостите, прочетоха заедно откъс от стихотворението на Христо Ботев "Хаджи Димитър". Тази година отличени са седем паралелки от петте области, с двудневна екскурзия - най- високата награда, бяха зарадвани петокласници от Математическата гимназия в Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай