Помагалото за сексуално образование е от 8 години

Помагалото за сексуално образование е от 8 години | StandartNews.com

София. Помагалото "Азбука за теб и мен", което родители нарекоха "детско порно", е направено преди 8 години. То е за преподаватели, не за ученици, обясни пред "Стандарт" Анина Чилева, ръководител на авторския екип на учебника. В България по него вече са обучени над 1000 преподаватели.

Книжката разбуни духовете сред родители на тийнейджъри. Една от темите в него е посветена на сексуалните фантазии. Според помагалото 6-класници със затворени очи трябва да слушат музика и да изградят еротични ситуации, а след това да ги споделят с партньор, да разиграят гейове, лесбийки и бисексуални. Възмутени родители пуснаха жалба до главния прокурор Сотир Цацаров.

Чилева уточни, че по помагалото се обучават в СИП деца от 5-и до 8-и клас. Те учат как се променят телата им, какви са половите роли на мъжете и жените. "В никакъв случаи 5-и клас не е ранна възраст за децата да се сблъскат с подобна материя. Даже бих казала, че е късно. Сексуалното образование трябва да започне, преди да имат полов контакт", допълни експертката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай