Първи зрелостен изпит по български език и литература

Първи зрелостен изпит по български език и литература | StandartNews.com

Учениците от 12-и клас се явяват днес на първия зрелостен изпит по български език и литература . Той ще се проведе в 651 училища в над 4200 класни стаи, като в него ще участват 10 100 квестори. Около 55 000 са учениците, които ще положат изпита.

Точно в 5 часа измежду 11 милиона възможности бе изтеглен изпитният вариант, който е под №24. Какво се крие зад него, учениците ще разберат в 8 часа, когато вече са седнали зад изпитните маси.

Вторият задължителен държавен зрелостен изпит по различни предмети в 12-и клас е на 23 май. В правилата за информационна сигурност, които са разпространени до всички образователни институции, в които ще има матури, е заложено видеонаблюдението в училищата. Взети са и всички необходими мерки, така че да няма преписване.

Миналата година имаше най-малко анулирани писмени работи на зрелостници на матурите в 12-и клас, тъй като бяха въведени изпитни модули. И сега се запазва времето за модулите на държавните зрелостни изпити, като природните науки и математиката са в два модула, при английския език, географията и икономиката - вторият и третият модул са с различна продължителност от всички останали предмети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай