Ново ръководство влиза в детската градина в Бургас

Ново ръководство влиза в детската градина в Бургас | StandartNews.com

Продължение на скандала с насилие, упражнено върху 4-годишни деца в Бургас. Днес ново ръководство и психолози влизат в детска градина "Брезичка" в комплекс "Славейков". Постигнато е съгласие и за поставянето на видеонаблюдение, което ще се случи в рамките на тази седмица, съобщиха от общината в Бургас.

До крайните мерки се стига след скандала, който избухна миналата седмица с изтеклия в социалните мрежи видеозапис как децата са подлагани на психически и физически тормоз от страна на две учителки в продължение на седмица. Родителите на 4-годишните деца бяха шокирани от кадрите, на които видяха бой, скубане, викове, обиди. С някои от децата веднага започна и работа с психолог. Една от майките, забелязала промяната в поведението на детето й по агресията, която то проявило към играчките си. Други родители разказаха, че децата им са с насинени крака след като са били удряни, докато се учели да танцуват. Една от учителките обижда децата и им крещи, докато ги кара да научат нови неща.

В петък директорката на детска градина "Брезичка" Събка Недева беше уволнена заради сигнал за насилие над деца в една от групите. Тя е освободена от поста заради това, че не е оказала контрол върху педагозите. Уволнена е и помощник-директорката Ваня Стоянова, напуснала по собствено желание е възпитателката Милена Иванова, срещу която е подаден сигнал в прокуратурата. Другата учителка Весела Петрова е в болнични, но като се върне на работа също ще бъде отстранена.

Прокуратурата разследва тормоз над 5 деца в детската градина, съобщи главния прокурор Румяна Арнаудова. До седмица прокуратурата трябва да приключи проверката, която да установи имало ли физическо и психическо изтезание над малолетни. Трябва да бъдат разпитани и всички учители, медицински работници и директора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай