Наши ученици с високи отличия на световни бизнес състезания

Наши ученици с високи отличия на световни бизнес състезания | StandartNews.com

Български ученици спечелиха златен медал на световното бизнес състезание за решаване на казус на Харвардския университет „Глобал бизнес чалъндж".

В конкуренция с 400 участници от 10 държави, разпределени в 60 отбора, четиримата финалисти от Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ) в София се представиха отлично в трите кръга на състезателния ден и завоюваха златото, съобщават от Министерството на образованието и науката (МОН).

Още едно златно и две сребърни отличия са получили възпитаници на НТБГ от младежката бизнес среща на върха от календара на световната мрежа на тренировъчните фирми „Пен Интернешънъл", провела се в Ню Йорк.

Там училището участва с две тренировъчни фирми. В трите дни на международното изложение българските участници сключиха стотици сделки за милиони долари в условията на силна конкуренция. Тяхното достойно представяне беше заслужено възнаградено със злато за най-добър търговец и сребро за най-добър уебсайт и за най-добър щанд на международния панаир, отбелязват от МОН.

Четирите представителни български отбора на гимназията са се класирали и за финалите на две нови състезания от съпътстващата програма на младежката среща – „Управление на човешките ресурси" и „Маркетинг стратегии", за което са отличени с грамоти.

Със сега спечелените отличия наградите, завоювани от училището НТБГ на международни състезания, стават 154, се посочва в съобщението на МОН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай