Петък,

Хулиганът от гимназията по туризъм два пъти бил учителката

От: Администратор -
Хулиганът от гимназията по туризъм два пъти бил учителката
A
A
A

За съжаление инцидентът е факт. Повод за инцидента с Богомилка Николова е поставената слаба оценка. За постъпката е образувано досъдебно производство, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев. Депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов го попита за скандала в столичната гимназия по туризъм. 

Проведени са разговори с класния ръководител, с пострадалата учителка, педагогическия съветник и са набелязани мерки за преодоляване на кризисните ситуации. На ученика е наложена санкция: „преместване в друго училище" от следващата учебна година. Притеснителното е, че след като е имало индикации за агресивно поведение, не са задействани механизмите, продължи Вълчеви, цитиран от "Фокус". Той допълни, че всички директори са инструктирани да индефицират подобни ученици, за да се предприемат действия.  

Направих проучване на случилото се и установих, че 4-5 дни преди нападението ученикът проявява агресия, рита кафе-машината в коридора на училището, вика и буйства в знак на несъгласие на поставената му слаба оценка. Нещо повече – връхлита да бие дежурният учител на училището. След среща и разговор с педагогическия съветник се констатира, че той е добре и го изпращат на практика по готварство, разказа Джейхан Ибрямов. 

Депутатът от ДПС разкри още скандални моменти: Дни по-късно при провеждане на разговор с ученика, един от родителите му, класния ръководител и педагогическия съветник, той отново е проявил изключителна агресия, бягал е от срещата, викайки: „Отивам да избия всички". „Започва да удря по стените на училището, чупи една преградна стена и си прорязва ръката, след това нахлува в класната стая и виждайки г-жа Николова, я удря жестоко с крак, крещейки на ухото й: „Умри". Грабва стол и отново посяга към нея, нанася удар по крака на г-жа Николова, както и по главата на друга учителка, като крещи: „Не искам да бъда толерантен", поясни Ибрямов. По думите му след появата на районния инспектор ученикът е озаптен, но преди да му бъдат поставени белезници, излизайки от учителската стая, отправя нацистки поздрав.

В своя реплика Ибрямов посочи, че в учебното заведение има поне 6 пречупени кръста и свастики, изобразяващи хитлеризма. "Още 2016 г. са знаели за тези прояви на ученика и че той е членувал в „Skinheads" организации", добави той.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията