Глад за експерти по киберсигурност

Глад за експерти по киберсигурност | StandartNews.com

Заплахите в сферата на киберсигурността са много големи и в бъдеще ще се разширяват. Около това мнение се обединиха учени от Висшето училище по сигурност и икономика и БАН, които дискутираха предизвикателствата в сферата на сигурността.

Натрупаните знания и умения към момента не могат да отговорят адекватно на съвременните тенденции в киберпространството, което обхваща все по-голяма част от живота ни. Необходими са експерти, които тясно работят с хора от практиката и с тези от науката, за да гарантираме защитата си, допълниха учените.

Те проведоха работна среща във ВУСИ, на която подписаха рамково споразумение за координирани действия в областта на националната и регионална образователна политика.

Вузът и БАН ще развиват съвместни програми за обучение в докторантската степен и ще правят общи изследователски политики. „Рамковото споразумение е логично продължение на отличните дългогодишни отношения, които установихме и неотменно развиваме с БАН", заяви президентът на ВУСИ проф. Георги Манолов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай