Вторник,

Глад за експерти по киберсигурност

От: Администратор -
Глад за експерти по киберсигурност
A
A
A

Заплахите в сферата на киберсигурността са много големи и в бъдеще ще се разширяват. Около това мнение се обединиха учени от Висшето училище по сигурност и икономика и БАН, които дискутираха предизвикателствата в сферата на сигурността.

Натрупаните знания и умения към момента не могат да отговорят адекватно на съвременните тенденции в киберпространството, което обхваща все по-голяма част от живота ни. Необходими са експерти, които тясно работят с хора от практиката и с тези от науката, за да гарантираме защитата си, допълниха учените.

Те проведоха работна среща във ВУСИ, на която подписаха рамково споразумение за координирани действия в областта на националната и регионална образователна политика.

Вузът и БАН ще развиват съвместни програми за обучение в докторантската степен и ще правят общи изследователски политики. „Рамковото споразумение е логично продължение на отличните дългогодишни отношения, които установихме и неотменно развиваме с БАН", заяви президентът на ВУСИ проф. Георги Манолов.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички