ГЕРБ иска да се учи гражданско образование

ГЕРБ иска да се учи гражданско образование | StandartNews.com

Гражданското образование да стане задължителен предмет в училище, настоява депутатът от ГЕРБ и председател на ресорната комисия в парламента Милена Дамянова. Днес тя се включи във форума "Диалогът с младите хора - залог за промяна", организиран от община Силистра. Така учениците ще учат за властта, институциите, задълженията им и правата им като граждани на държавата.

"За да имаме активни граждани, образователната система трябва да създаде възможности и условия за участие на младите хора, трябва да ви даде гражданска компетентност. Начинът това да се случи е гражданското образование да стане задължителен предмет в училище", каза Дамянова.

На форума тя представи и последното международно изследване, в което България е взела участие през 2009 година. Според него резултатът на българските осмокласници е под средното ниво.

Учениците и студентите от Силистра посочиха, че целта на образованието е да подготви добри специалисти, така че те да могат успешно да се включат в икономиката на държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай