Френски гигант търси кадри в ХТМУ

Френски гигант търси кадри в ХТМУ | StandartNews.com

Уникален шанс за професионално развитие ще получат утре в 11,00 ч. студентите в ХТМУ София. Френският гигант "Монтюпе" идва на крака в университета, за да търси кадри. Фирмата предлага стажантски програми за студенти и докторанти и желае да назначи инженери със специалност "Металургия" за обезпечаване на производствените процеси и развойната
дейност с инженери-технолози в областта на металолеенето, термичното обработване и изработване леярски форми и инспектиране и обезпечаване на качеството на готовата продукция.

"Монтюпе" е призната за световен лидер в производството на алуминиеви изделия за автомобилната индустрия. Дружеството притежава седем завода във Франция, Великобритания, Испания, Мексико, България и Индия.
В края на 2006 г. е основан заводът в Русе, а самото производство стартира през
2008г. В момента предприятието има три производствени халета, в които се
произвеждат цилиндрови глави и носачи за световно известни автомобилни
конструктори: АУДИ, БМВ, ПОРШЕ, РЕНО, ФОРД, ВОЛВО, а скоро и за ДАЙМЛЕР -
МЕРЦЕДЕС. ИНвестициите в Русе се оценяват на 100 милиона евро.

В ХТМУ ще присъстват Микаел Бризон - индустриален директор за Франция и
България, Владимир Владимиров (мениджър производствени въпроси), Райна Крапчанска (мениджър човешки ресурси) и Емин Бахар (инженер, завършил ХТМУ).

Университетът работи по същата успешна схема с всички големи компании, които развиват химия или металургия в България. Сред тях са "Асарел Медет", КЦМ-Пловдив, "Аурубис" и много други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай