Събота,

Есе за Андре Жид на изпита по български и литература в СУ

От: Администратор -
226
Есе за Андре Жид на изпита по български и литература в СУ
A
A
A

На 3 юни с изпити по български език и литература, по италиански език и по философия и социални науки продължават кандидатстудентските изпити. Изпитът по Български език и литература е от 9 ч., по италиански език и философия и социални науки - от 14 ч.

В 9.00 часа в аудитория 224 в Ректората на Алма матер бе дадено началото на конкурсния изпит по български език и литература. Кандидатите, заявили явяване на изпита, са 1581.

Кандидат-студенти изтеглиха тестови вариант № 2 и темата на есето - "По-добре да те мразят за това, което си, отколкото да те обичат за това, което не си" (Андре Жид).

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова приветства с „Добре дошли" кандидат-студентите и изрази увереността си в добрата им подготовка. Тя им пожела успех и да работят спокойно и съсредоточено, за да представят своите знания.

Председател на изпитната комисия е проф. Йовка Тишева.

С успешно издържан изпит по български език и литература кандидат-студентите могат да изберат следните специалности:

"Философия" (на български език), "Философия" (на английски език), "Психология", "Социология", "Културология", "Публична администрация", "Библиотечно-информационни науки", "Публични информационни системи", "Комуникационен мениджмънт", "Педагогика", "Социални дейности", "Неформално образование", "Славянска филология", "Българска филология", "Балканистика", "Румънска филология", "Арменистика и кавказология", "Предучилищна и начална училищна педагогика", "Социална педагогика", "Специална педагогика", "Логопедия", "Физическо възпитание и спорт".


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията