Едва 12 000 деца са се върнали в училище

Едва 12 000 деца са се върнали в училище | StandartNews.com

Месец след началото на учебната година над 12 000 деца са в класните стаи по след кампанията на образователното министерство за връщане на отпадналите от училище. Данните са към 1 октомври, а окончателните цифри ще са ясни в края на първия срок.

Това обаче е капка в морето в сравнение с над 200 000 деца, за които образователният министър Красимир Вълчев заяви през септември, че са останали извън училище.

Заместник-министърът на образованието Деница Сачева коментира резултатите от програмата за връщане в класните стаи на учениците, отпаднали от образователната система. Като уточни, че подробни данни за това какво се случва с децата, които са върнати в училище, ще бъде дадено в края на първия срок, тя съобщи, че към 1 октомври 12 хиляди деца отново са в класните стаи.

"Искам да подчертая, че поне към първи октомври ние говорим за над 12 хиляди деца. Едно поколение деца в България е около 65 хиляди. Завръщането на 12 хиляди деца обратно е същност много сериозна част от едно поколение деца в България", каза тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай