Петък,

Две математически гимназии в София се съюзяват за благородна кауза

От: Администратор -
Две математически гимназии в София се съюзяват за благородна кауза
A
A
A

Две математически гимназии в София се съюзяват за благородна кауза под името "Приключението започва в ТРАП". Каузата е подкрепена и от изпълнители от "Гласът на България".

"Да се съберем заедно е начало. Да останем заедно е прогрес. Да работим заедно е успех". Това е мотото, което обединява учениците от СМГ, НПМГ и други столични гимназии, за да помогнат за развитието на младежки център.

„Идеята е да се премахне конкуренцията и да работим като екип, защото по този начин можем да работим доста по-добре", посочва Лилия Панайотова.

С опита си, Фондация "Тротоара" помага на учениците да осъществят идеята си за благотворителен концерт. Следват кастинги за най-добрите музикални и танцови таланти от гимназиите. Хип-хоп формациите „So Called Crew" и „Roof Rhymez Studio" откликват на поканата да се включат в шоуто. Също и емблематичните участници от последния сезон на "Гласът на България" Кристиан Грънчаров и Симона Загорова, както и победителят Радко Петков.

Инициативата постепенно се превръща във фестивал, а фирми и организации представят на младежите възможности за развитие в сферата на технологиите и изкуството.

Средствата от събитието ще бъдат вложени в ремонта на младежкия център.

Тагове:

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички