Сряда,

Дипломи от пловдивския университет се признават и в Москва

От: Администратор -
Дипломи от пловдивския университет се признават и в Москва
A
A
A

Московският държавен психолого-педагогически университет (МГППУ) съвместно с Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" успешно реализират магистърските програми "Психологическо благополучие в детска и юношеска възраст" и "Училищна психология".

Програмите предполагат практика в университета-партнер, защита на магистърска дисертация под ръководството на професори от двете страни и възможност за получаване на дипломи от руския и от европейския университет.

В процесът на обучение магистратите проектират програми за развитие на компетенции в детска и юношеска възраст, провеждат динамична оценка на позитивно развитие, получават навици за практическа работа на психолога в общообразователно и висше професионално училище.

По покана на факултета на МГППУ "Психология в образованието" Москва са посетили ръководителят на катедра психология и социална дейност на Педагогическия факултет на Пловдивския университет Румен Стаматов и доцент в катедрата Кирилка Тагарева. Те са прочели цикъл от лекции по позитивна психология.

"Перспективите за сътрудничество с катедрата по психология на Пловдивския университет са значителни", – казва ръководителят на катедра "Училищна психология" на МГППУ Дмитрий Лубовский.

По думите му, психолозите в Русия и България са заинтересувани в провеждането на междукултурни изследвания, които "ще позволят по-дълбоко да разберат това, какви са съвременните деца, подрастващите и младежите в двете страни, а значи, да им се помага по-ефективно".

Днес, по мнението на професор Румен Стаматов, повсеместно се наблюдава "необходимост в развитието на способности у децата към съпреживяване и съчувствие, благодарност и умение да я изразят". В голям проблем се превръща свободното време на подрастващите и младежите, което "съвсем не е така позитивно, както би се искало на родителите и учителите".

Колеги от Пловдивския университет се готвят отново да посетят МГППУ на 24 – 25 септември 2018 година в дните на провеждане на конференции, посветени в чест на 110-та годишнина от раждането на известната психоложка Лидия Божович.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички