Четвъртък,

Диалектолог със званието „Доктор хонорис кауза” на ЮЗУ

От: Failed to load user -
2102
Диалектолог със званието „Доктор хонорис кауза” на ЮЗУ
A
A
A

Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски" проф. д.н. Иван Мирчев връчи почетното звание "Доктор хонорис кауза" на един от най-ярките съвременни диалектолози - проф. д-р Иван Кочев. С титлата лингвистът бе удостоен в месеца на българската писменост и култура по предложение на Филологическия факултет и с решение на Академичния съвет на благоевградския университет. На тържествената церемония във вторник в 10,30 часа в зала 1114 на Учебен корпус 1 присъстваха студенти, преподаватели и почитатели на проф. Кочев.

Животът и приносът на 80-г. езиковед в областта на българистиката, балканистиката и славистиката представи деканът на Филологическия факултет проф. д-р Антони Стоилов.

„Искам да изкажа своята огромна благодарност за оказаната ми чест", сподели най-новият носител на званието „Доктор хонорис кауза" на ЮЗУ. Той е преподавател вече 20 години към Филологическия факултет на университета и чете лекции по българска диалектология, води и редица други курсове. Основни научни области, в които работи, са българска диалектология, българска фонология и фонетика, балканско и славянско езикознание.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички