Сряда,

Детски екоклуб с награда от Брюксел

От: Failed to load user -
1098
Детски екоклуб с награда от Брюксел
A
A
A

Разград. Разградското училище "Васил Левски" спечели европейски приз за участието си в Европейската седмица за намаляване на отпадъците.

Училищният екоклуб "Шрек" е награден за проекта си "Изяж ябълка, спести боклук, спаси природата!". Школото е сред тройката финалисти в категория учебни заведения. То дели приза с френския колеж "Жул Греви" и Детския център " Сейнт Винсент де Пол- Децата на Христос" от белгийската столица Брюксел.

10 793 проекта са участвали в миналогодишното четвърто издание на Европейската седмица за намаляване на отпадъците. 74 от тях са били представени за класация на международното жури, заседавало в Париж. Отличените с награди разработки са 13. Сред призьорите заедно с българското училище е и световният концерн "Икеа", чийто бизнеспрактики за опазване на природата са водещи в международен мащаб.

"Ще продължим да работим по теми, свързани с ековъзпитанието на нашите деца. Наесен ще засадим в двора на училището ябълка, която да напомня на всички ни за престижната награда. Около нея членовете на екоклуба планират да засадят лешници, за да изхранват заселилите се в двора ни катерички. На земята под дърветата ще се сеят билки,от които ще варим чай за закуската в школската трапезария. Бъдещата екосистема ще се захранва с биотор от компостера в училищния двор, който децата започнаха да използват по време на проекта "Изяж ябълка, спести боклук, запази природата!", обясни директорът на училището Диана Първанова.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Разград

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички