Детски екоклуб с награда от Брюксел

Детски екоклуб с награда от Брюксел | StandartNews.com

Разград. Разградското училище "Васил Левски" спечели европейски приз за участието си в Европейската седмица за намаляване на отпадъците.

Училищният екоклуб "Шрек" е награден за проекта си "Изяж ябълка, спести боклук, спаси природата!". Школото е сред тройката финалисти в категория учебни заведения. То дели приза с френския колеж "Жул Греви" и Детския център " Сейнт Винсент де Пол- Децата на Христос" от белгийската столица Брюксел.

10 793 проекта са участвали в миналогодишното четвърто издание на Европейската седмица за намаляване на отпадъците. 74 от тях са били представени за класация на международното жури, заседавало в Париж. Отличените с награди разработки са 13. Сред призьорите заедно с българското училище е и световният концерн "Икеа", чийто бизнеспрактики за опазване на природата са водещи в международен мащаб.

"Ще продължим да работим по теми, свързани с ековъзпитанието на нашите деца. Наесен ще засадим в двора на училището ябълка, която да напомня на всички ни за престижната награда. Около нея членовете на екоклуба планират да засадят лешници, за да изхранват заселилите се в двора ни катерички. На земята под дърветата ще се сеят билки,от които ще варим чай за закуската в школската трапезария. Бъдещата екосистема ще се захранва с биотор от компостера в училищния двор, който децата започнаха да използват по време на проекта "Изяж ябълка, спести боклук, запази природата!", обясни директорът на училището Диана Първанова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай