Бръмбари вкарват в Алма Матер

Бръмбари вкарват в Алма Матер | StandartNews.com

София. Темата за подслушванията на писмения изпит по журналистика докара 5-ици и 6-ици на кандидат-студентите. Тези, които са свързали "Ало, ало" с бръмбарите, а не с хер Флик" са на устен изпит, издадоха пред "Стандарт" проверяващи. За да бъдат допуснати до него, бъдещите висшисти трябва да имат поне добър 3,50 от писмения.

В събота 461-те кандидати, прескочили успешно границата, се явиха на събеседване. Сред тях само 80 са момчета. Комисията оценява общата култура и информираност по актуалните събития на мераклиите за журналисти. Един от основните въпроси, на който отговаряха, е какъв е портретът на протестиращия човек. Силно впечатление на изпитващите направила девойка, която сравнила лицето на протестите с главния герой от "Портретът на Дориан Грей" на Оскар Уайлд. Според нея така, както той отразява настроенията на Дориан, това, което правят политиците, се отразява върху гражданите, които излизат на улицата, за да протестират.

На въпрос коя книга последно са чели, много от кандидатите цитирали "Тютюн" на Димитър Димов. Други обаче разказали, че са впечатлени от "Лолита" на Набоков и "Любов" на турската писателка Елиз Шафак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай