"Бокони" с магистърска програма и в България

"Бокони" с магистърска програма и в България | StandartNews.com

Най-престижната магистърска програма на един от най-елитните образователни институции в света „Бокони" (Италия), стартира в България през октомври 2017-а.

SDA Bocconi School of Management, официално класиран от вестник "Файнейшъл таймс" като шестото най-добро място в света за бизнес образование, съвместно с Американския университет в България, №1 у нас по бизнес администрация, откриват магистърска програма за ръководни кадри „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти", като обучението ще се провежда изцяло в София.

България е първата страна в Източна Европа, в която SDI Bocconi открива програма. Завършилите я ще получават паралелно две дипломи – от SDA Bocconi и от АУБГ – които ще бъдат признати и в Европа, и в САЩ.

"Горд съм, че в България ще има програма на SDA Bocconi, защото той е един от водещите университети не само в Италия, но и в света. Финансите, банковото дело и управлението на недвижимите имоти не са свързани с определен регион или страна. Знанията са приложими глобално. Това е възможност професионалистите от България и Източна Европа да бъдат обучени на изключително високо ниво и да бъдат конкурентноспособни на световния пазар.", каза Н. Пр. Стефано Балди, посланик на Италия в България.

"Избрахме България, защото намерихме подходящ партньор в лицето на АУБГ. Университетът покрива всички високи стандарти на SDI Bocconi, затова е идеалният партньор.", сподели Маурицио Далокио, бивш декан, преподавател по корпоративни финанси и директор на програмата от страна на SDA Bocconi.

Програмата „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти" ще се провежда в Център за образование и култура „Илиев" на АУБГ в Студентски град. Програмата на италианското топ висше училище у нас ще привлича студенти от цяла Източна Европа с добре структуриран подбор на курсове, специално адаптиран към пазарите в региона. Участниците в нея ще получават знания от преподаватели-експерти на SDA Bocconi и АУБГ.

"Ние сме горди да бъдем партньори на водеща образователна институция като SDI Bocconi. Американският университет започна работа преди 25 години с мисията да доведе качеството на американското образование и в България. Радваме се, че сега имаме възможност да разширим полето, като обхванем и висшия мениджмънт благодарение на SDI Bocconi. Ще имаме възможност и да обменим големия опит, който тяхната и нашата институция притежават.", каза Стивън Съливан, временно изпълняващ длъжността президент на Американския университет в България.

"Инициативата започна, след като бордът на директорите реши да разширим дейността си в три основни района. Индия и Близкия Изток са два от тях. А България е един своеобразен център, от който да предлагаме нашите програми за цяла Източна Европа." разказа Леонардо Етро, професор по корпоративни финанси и недвижима собственост.

"Програмата ще започне в средата на октомври и ще продължава 14-16 месеца. 16-те модула ще се преподават в график, удобен за работещи мениджъри. Цената на образованието е 22 500 евро, а това повече от два пъти по-ниска сума от програмата в Милано. Ще дадем възможност на компаниите в региона да обучат своите кадри. Много от компаниите поемат част или всички разходи на своите служители, а имаме и партньорства с банки, които предоставят преференциални кредити за финансиране на програмите ни.", каза Емилия Занкина, първи зам.-ректор по академичните въпроси на АУБГ.

"Фокусът на програмата са финансите, банковото дело и управлението на недвижими имоти в тяхната взаимосвързаност и комплексност, като интерактивните курсове целят да свържат теорията с практиката, за да подготвяме качествени кадри, които да намират високоефективни решения за модерните предизвикателства в областта им на работа, както на оперативно, така и на стратегическо ниво." допълни Етро.

Обучението ще бъде на английски език. Местата за магистрите са ограничени, като програмата обещава инвестицията в обучението да се възвърне многократно, тъй като практически няма еквивалент в Източна Европа. Същевременно курсовете наблягат на ключови елементи в корпоративната култура като деликатно съчетание между лидерски умения и уважение към околните, етика, толерантност към различията и изграждане на ценности и единност.

"Част от известните интелектуалци и бизнесмени, завършили университета „Бокони", са бившият италиански премиер Марио Монти, председателят на Европейската банкова федерация Алесандро Профумо, бившият председател на италианската нефтогазова компания ENI Паоло Скарони, Ренато Сору, член на Европейския парламент, италианският композитор Джакомо Манцони, главният изпълнителен директор на Vodafone Виторио Калао, Емма Марчегалия, председател на BusinessEurope, Марко Патуано, Benetton, Кларънс Зеедорф, бивш футболист и треньор на Милан и много други.", сподели Маурицио Далокио.

Мисията на „Бокони" е да допринася за развитието на личности и организации чрез създаването и разпространението на иновативно управленско познание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай