7 наши ученици с награда от Харвард

7 наши ученици с награда от Харвард | StandartNews.com

Седем български ученици в Х и ХІ клас от шест града печелят престижната награда на Харвардския университет Book Award 2018. Призът ще им бъде връчен на специална церемония на Харвард клуб България наесен.

Звездин Бесарабов от 11 клас на НПМГ "Акад. Любомир Чакалов" в София се занимава с блокчейн технологии. Той е един от най-младите лектори в СофтУни, носител е на президентската диплома "Джон Атанасов".

Валерия Германова от 10 клас на ГПЧЕ "Йоан Екзарх" във Варна е спечелила Националната олимпиада по английски език, както и стипендия на Американската фондация за България.

Надежда Иванова от 10 клас на Американски колеж в София е извоювала престижна стипендия за лидерски лагер в САЩ. Тя е доброволец в детския научен център "Музейко".

Моника Митова от 11 клас на ЕГ "Акад. Людмил Стоянов" в Благоевград е спечелила литературната награда за есе на Център Алеф.

Георги Петков от 11 клас на ПГПЧЕ "Петър Богдан" в Монтана има множество награди от състезания по дебати, както и стипендия на EducationUSA.

Илиян Христов от 10 клас на Национална Априловска гимназия в Габрово също е печелил няколко състезания по дебати, има и награди от театрални фестивали.

Димитър Чакъров от 10 клас, МГ "Акад. Кирил Попов" в Пловдив има медали в множество научни състезания и конференции за ученици, включително в Люксембург, Полша, Сърбия.

Носителите на приза се определят всяка година сред около 2000 училища в света. На национално ниво наградата се дава от местните клубове на завършилите Харвард. У нас Harvard Prize Book Award се връчва от Харвард клуб България. Целта на Book Award е да открие и награди ученици от последните класове с изключителни постижения и да насърчи усилията им да се развиват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай