Петък,

25 години ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ ПО АГРОБИЗНЕС И РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНИТЕ

От: Администратор -
158
25 години ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ ПО АГРОБИЗНЕС И РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНИТЕ
A
A
A

Притча за злобата, към която трябва да се отнасяме като към подарък

Мъдър самурай обучава учениците си на бойно изкуство. Сред тях имало един, който се славел като злобен и жесток. Той наругавал и предизвиквал някои от околните. Изкарвал го от равновесие и го побеждавал.
Един ден той се опитал да оскърби учителя. Само, че учителят се отнасял невъзмутимо към пороя от обиди и оскърбления. Запазил спокойствие.

Агресорът излязъл от равновесие и си тръгнал. Тогава учениците развълнувани попитали учителя защо не се е защитил. Защо не се е бил с него, за да му даде урок. А мъдрият самурай отговорил: „Към злобата, завистта и оскърбленията трябва да се отнасяме като към подарък, който не приемаме. А ако ти не приемеш подарък, той кому принадлежи? Остава в този, който ти го е донесъл. По този начин завистта, злобата и ругатните остават в сърцето на този, който ги носи".

***
Висше училище по агробизнес и развитие на регионите се грижи не само за образователното, но и за културното развитие на студентите. Срещите им с водещи творци им носят духовна сила и мъдрост. От разговорите с Антон Дончев, Стефан Цанев, Светлин Русев, Тома Томов, Недялко Йорданов, Цветана Манева, Георги Господинов, Валерия Велева, Мира Радева, Георги Лозанов, Михаил Вешим, Харалан Александров, Георги Мишев, Йордан Велчев, Евгений Тодоров и др. те придобиват имунитет срещу завистта, злобата и невежеството.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията