Заловиха петима българи за продажба на бебе в Солун

Заловиха петима българи за продажба на бебе в Солун | StandartNews.com

София. Полицията в Солун арестува двама мъже и три жени, българи, в рамките на операция срещу мрежа за продажба за бебета, предаде електронното издание на вестник „Катимерини".

Заподозрените са се опитали да продадат новородено бебе за 15 000 евро на двама полицаи под прикритие, които са се представили за омъжена двойка. Бебето, което е било на 13 дни, е било родено в болница в Пирея. Престъпната група е отвела детето и 27-годишната му майка в Солун, за да завършат продажбата от апартамент в покрайнините на солунския квартал Амбелокипус, съобщава изданието, цитирано от Фокус.

В същия апартамент са намерени две българки в напреднала бременност. Предполага се, че жените са имали намерението да продадат децата си, след като те се родят.


Предполагаемите лидери на престъпната група са мъж на 52-годишна възраст и 51-годишна жена. Полицията предполага, че те са набирали бременни жени в България и са ги отвеждали в Гърция, за да родят нелегално своите бебета, които в последствие да бъдат продадени на местни двойки. Следователите смятат, че майките получават по 3000 евро от 15-те хиляди евро, които групата получава от всяка продажба.


Останалите трима арестувани българи са обвинени, че са съдействали на водачите на престъпната група. Полицията разследва дали в схемата участват лекари, медицински служители и адвокати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай