Задължителен дрегер за гондолиерите във Венеция

Въвеждат теста заради гол кормчия в Канале гранде

Задължителен дрегер за гондолиерите във Венеция | StandartNews.com

Венеция. Гондолиерите във Венеция ще ходят на работа, след като преминат тест за съдържание на алкохол и наркотици в кръвта, съобщи британският в. "Дейли телеграф". Мярката се налага заради непристойно поведение и зачестили жалби, подадени в полицията за инциденти, предизвикани от почерпени гондолиери.

Идеята за дрегера е на председателя на Асоциацията на гондолиерите Никола Фалкони, който стигнал до нея след поредица от гафове на свои колеги. "Не сме сигурни още дали това е напълно възможно, но при всички положения трябва да се заемем с проблема", каза той пред италианската агенция АНСА. Фалкони ще внесе предложението си в Градския съвет в понеделник, като се надява новите мерки да засегнат всички заети във водния транспорт.

Капката, преляла чашата, е скандал от миналата седмица, филмиран и пуснат в мрежата за видеосподеляне. Става дума за инцидент с гондолиер новобранец, който бил принуден от колегите си да скочи гол в Канале гранде. Ритуалът бил част от посвещаването му в занаята, след което мъжът можел спокойно да се нарича помощник-гондолиер. Голият скок бил запечатан от другите гондолиери, които според "Дейли телеграф" били толкова пияни, колкото истерично се вълнували.
Случилото се възмути най-вече местните. "Гондолиерите представят града ни пред света и съответно трябва да споделят културните и историческите му ценности". С такава позиция в комюнике излязоха градските власти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай