Влак се вряза в автобус в Хърватия

Влак се вряза в автобус в Хърватия | StandartNews.com

Загреб. Общо 13 човека са ранени, от които двама са с опасност за живота, след като влак се вряза в автобус край хърватския град Дърниш.

"Всички, които са ранени, са се возили в автобуса и в момента получават медицинска помощ в болницата в Шибеник. Продължава разследването на случилото се", обяви говорител на местната полиция.

Първоначалните данни сочеха и за един загинал, но властите отрекоха да има такава информация. Според хърватските медии, до инцидента се е стигнало, след като светофара на жп прелеза е бил счупен, а бариерата е била развалена, съобщи БГНЕС.

В края на юли Испания записа в историята си една от най-тежките железопътни катастрофи. 78 пътници загинаха, а стотици бяха ранени при дерайлирането на пътнически влак в района на Сантяго де Компостела, северозападна Испания.

Според една от версиите инцидентът е предизвикан от високата скорост на влака при влизане в остър завой – вместо препоръчваните 80 км/час машинистът е вдигнал скорост до 190 км/час. От разговора с жп-служителите и от шумовия фон може да се направи предположение, че в същия момент машинистът е разглеждал карта или документ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай