Четвъртък,

В Италия съдят войник, спасил умираща котка

От: Failed to load user -
3288
В Италия съдят войник, спасил умираща котка
A
A
A

Рим. Парламентът в Рим ще обсъжда необичаен казус. Италиански войник е даден на съд, защото по време на мисия в Косово е спасил живота на умираща котка. Лейтенант Барбара Баланцони е военен лекар, а процесът срещу нея е за неподчинение. Престъплението Баланцони извършила по време на миротворческата мисия на НАТО в Косово.

Според информацията през май 2012 г. лейтенантът не се е подчинила на заповед от командващия офицер, който забранил на контингента „да носи или притежава животни". Минималната присъда, която я очаква, ако бъде осъдена е една година изправително заведение.

Баланцони обясни, че е лекувала котката, след като получила сигнал от други военни, които се оплакали от звуците, които издава животното. Котката, която войниците по-късно кръстили Агата, живеела по покривите в лагера.

„Има много котки в базата. На теория те са безпризорни, но на практика са част от нея", обясни Баланцони.

В случая котката е раждала и е имало затруднения с последните бебета от котилото. По думите й , ако не й е било помогнато, котката със сигурност щяла да умре.

„А ако котката беше умряла, целият лагер трябваше да бъде дезинфектиран. Още по-лошото е, че нямаше да има кой да храни новородените котета. Така че и те щяха да умрат и тогава щеше да стане по-сериозен проблем", допълва военният лекар.

Процесът срещу Баланцони започва на 7 февруари. Една от най-големите организации за защита на животните се занимава със случая, а в Сената е внесено питане до министъра на отбраната. Реакцията му предстои след коледната ваканция на парламента.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички