Неделя,

В Гърция - 2000 за наем на полицай

От: Failed to load user -
2341
В Гърция - 2000 за наем на полицай
A
A
A

Атина. Гърция дава полицаи под наем срещу солидна сума. Само че тези, които наемат ченгета за личната си сигурност и които имат годишен доход над 100 000 евро, ще трябва да плащат месечна такса в размер на 2000 евро на гръцката държава. Това гласи ново министерско решение, оповестено публично вчера и цитирано от вестник "Катимерини".

Решението на Министерството за обществена сигурност предвижда също срещу допълнително заплащане от 50 евро на ден да може да се ползват държавни автомобили за целите на охраната на частни лица. Министърът по обществена сигурност Никос Дендиас представи министерското решение пред парламента вчера в отговор на въпрос от социалистическия депутат Костас Трантафилу относно разпределението на полицейски ресурси за сигурността на частни лица. Финансовият министър Янис Стурнарас заяви пък след заседанието на еврогрупата в Люксембург, че Гърция няма да има нужда от нови заеми. Финансовата дупка в гръцкия бюджет ще варира между 10,5 и 10,8 млрд. евро от средата на 2014 до 2016 година.

"Катимерини" цитира Стурнарас, който казва, че финансовите нужди на Гърция могат да бъдат покрити без трети заем, а в рамките на съществуващата спасителна програма. Гърция вече направила предложения на партньорите си, предвиждащи мерки за разсрочване на облигациите, притежавани от централните банки на еврозоната, както и на облигациите, издадени от гръцката държава за банките в страната. В тях се визира също и възможност за използване на неусвоените капитали от фонда за финансова стабилност.

"Забравете за повече бюджетни мерки, Гърция не само не се стреми към нов заем от еврозоната, а даже не обсъжда нови мерки за икономии", допълва Стурнарас.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията