Събота,

Полицейски щурм на гръцка телевизия

От: Администратор -
1654
Полицейски щурм на гръцка телевизия
A
A
A

Атина. Гръцката полиция щурмува превзетата от протестиращи сграда на гръцкото радио и телевизия (ЕРТ) в Атина, като използва сълзотворен газ и арестува двама бивши сътрудници на медията и двама представители на синдикатите, съобщиха гръцките медии.

Полицията направи кордон около сградата, след което обиколи всички помещения, за да изведе хората отвътре. Силите на реда евакуираха около двеста бивши сътрудници на компанията, които още през юни се бяха барикадирали в знак на протест против решението на правителството да закрие гръцкото радио и телевизия. Тогава правителството обяви, че телевизията струва прекалено скъпо в условията на икономическа криза. По време на вчерашния щурм е имало стълкновения между протестиращи и полиция. Около 300 поддръжници на ЕРТ протестираха извън главната сграда на телевизията.

Вътре полицията провери в присъствието на прокурор дали оборудването е било повредено след затварянето й.
"Много съм разстроена. Те ни нападнаха. А това тук е нашият дом, аз съм тук от години и категорично отказвам да си тръгна", каза пред Би Би Си София Ефтимополу - бивш директор на ЕРТ.

Конфликтът около гръцката държавна медия ЕРТ се разгоря, след като правителството в Атина реши с цел икономии на средства да я закрие и да уволни работещите в нея 2600 души. Заради несъгласие с това решение работещите в ЕРТ символично превзеха сградата на радиото и телевизията.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията