Нови случаи на САРС във Франция

Нови случаи на САРС във Франция | StandartNews.com

Париж. В Северна Франция бяха обявени нови три случая със съмнения за зараза с новия щам на опасния вирус, подобен на САРС, идващ от Близкия изток. В сряда френските здравни органи потвърдиха първия случай на зараза.

Във Франция нараства безпокойството от разпространение на опасния щам на респираторния вирус, който вече взе жертви в Близкия изток.

Трима души с подобни симптоми са приети в болница, съобщи Регионалната здравна агенция на Северна Франция, която преди два дена регистрира първия случай на зараза с вируса. Болният, 65-годишен, е пребивавал в Обединените арабски емирства. В момента той е под специална изолация в Лил в стабилно, но сериозно състояние, както съобщава агенцията.

Трите лица със съмнения за зараза са били в контакт с него - лекар, медицинска сестра и друг пациент от болницата във Валенсиен. Състоянието им засега не е обезпоокително.

Резултатите от изследванията им ще бъдат обявени, увери заместник-директорът на здравната агенция, уточнявайки, че инкубационният период на заболяването е 10 дена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай