Метеорологичните условия на Острова се влошават

Метеорологичните условия на Острова се влошават | StandartNews.com

Лондон. Бурните метеорологични условия над цяла Великобритания може да се задържат още две седмици. Експерти определят бурите, които представляват сериозна опасност, като най-силните за последните 20 години по британското крайбрежие, и които оставиха стотици домове наводнени и отнеха живота на най-малко двама души, съобщава „Дейли Мейл".

Вследствие на кошмарното време, тялото на 27-годишен мъж от Съри е било открито на плаж в Корнуол, а една жена е загинала, след като е била повлечена от вълна в Кройд Бей, Северен Девън. Все още тече здирването на изчезналия 18-годишен Хари Мартин. За последно той е видян в четвъртък следобед да върви по крайбрежен път, след като е напуснал дома си в Мембърленд. 120 доброволци взимат участие в спасителните операции, като проверяват района около дома му в района на Плеймаут.

Експерти отправиха предупреждение, че метеорологичните условия във Великобритания до края на уикенда ще продължат се влошават. Много части на страната се очаква да останат обхванати от бури, високи вълни и ураганни ветрове. Стотици домове в страната са наводнени. 

Премиерът Дейвид Камерън приветства „добрата работа" на спасителните служби и агенцията за околна среда в реакцията на поредните наводнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай