Меркел: Ако ме изберете, няма да нападаме Сирия

Меркел: Ако ме изберете, няма да нападаме Сирия | StandartNews.com

Берлин. В последната си реч пред Бундестага преди изборите в Германия канцлерът Ангела Меркел категорично заяви, че ако тя бъде избрана, страната й няма да участва във военен удар в Сирия.

В Бундестага днес се състоя последната предизборна битка между кандидатите за канцлер на Германия Ангела Меркел и Пеер Щайнбрюк.

Германският парламент се събра на последно заседание преди изборите на 22 септември. Пред депутатите първа направи изявление канцлерът Ангела Меркел. Тя започна речта си с гражданската война в Сирия и заяви, че Германия няма да се включи във военен удар в региона.

След това изказване тя направи преглед на последните четири години управление. Понижаването на дълговете на Германия със 100 милиарда евро, според Меркел, е сензационен успех. Канцлерът защити постепенното вдигане на пенсионната възраст до 67 години. Тя говори и за решението си Германия да спре използването на ядрена енергия, но обеща в следващия си мандат да спре покачването на цените на тока.

След Меркел на трибуната се качи съперникът й Щайнбрюк и атакува всичко казано от нея. "Вие само обещавате какво ще направите. Защо? Нали управлявахте четири години, защо не го направихте досега?", попита той. След това нарече правителството на Меркел най-бездейното и вредно управление в Германия досега. Щайнбрюк обеща евентуално правителство, водено от него, да върне политиката в нормалното русло, предаде БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай