Лондон с нови мерки срещу нежеланата имиграция

Лондон с нови мерки срещу нежеланата имиграция | StandartNews.com

Лондон. Затрудненията пред имигрантите от България и Румъния във Великобритания нямат край. Британският министър на труда и пенсиите Иън Дънкан Смит обяви, че кабинетът подготвя допълнителни мерки срещу нежеланата имиграция.

Министърът сподели още, че Лондон работи заедно с още няколко европейски правителства - на Италия, Германия, Холандия и Финландия - за отлагане на правото на обезщетения, които българските и румънските работници могат да потърсят, когато се преместят от една европейска страна в друга. Пред вестник "Сънди таймс" Смит посочи, че проблемът с имиграцията предизвиква растяща тревога и Великобритания е в групата страни, които заявяват, че това не може да продължава.

Междувременно "Ню Юръп" цитира изказване на еврокомисаря по заетостта и социалните въпроси Ласло Андор, че работниците мигранти са благодат, а не напаст за британската икономика. "Не бива да се заблуждаваме, че социалната система на Обединеното кралство е много по-щедра от тази на други страни. Франция, Дания и още няколко държави имат значително по-щедри социални системи", заяви още Андор пред Радио 4 на Би Би Си.

По мнение на еврокомисаря работниците-мигранти дават принос за системата. Те получават много по-малко под формата на социални услуги или помощи, отколкото дават на системата под формата на принос и данъци, смята той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай