Неделя,

Караоглу: Проблемът с бежанците е приоритетен за ЕС

От: Администратор -
2040
Караоглу: Проблемът с бежанците е приоритетен за ЕС
A
A
A

Кърджали. „Решаването на проблема със сирийските бежанци ще бъде приоритетен за гръцкото председателство на ЕС през първите шест месеца на 2014 г. Ситуацията с бежанската вълна е сложна и за България, и за Гърция като външни граници на Евросъюза". Това обяви в Кърджали министърът на Македония и Тракия в Гърция Теодорос Караоглу.

Той уточни, че до миналата година са имали сериозен проблем с трафика особено в района на областта Еврос и река Марица, но след изграждането на 11 км стена, тази част е напълно затворена и напливът е ограничен.

„Успяхме с помощта на Европейска агенция за управление на оперативното сътрудничество по външните граници на страните-членки – FRONTEX. На този етап проблемите на Гърция са на островите, откъдето емигрантите влизат по море, регистрирани са и трагични инциденти", обясни още Теодорос Караоглу.

По думите му всички страни членки на ЕС трябва да бъдат убедени, че въпросът със сирийските бежанци засяга всяка една от тях, защото целта на емигрантите е да се установят в северните и по-богати държави на Съюза.

Министърът на Македония и Тракия в Гърция Теодорос Караоглу пристигна на работна визита в Кърджали. Преди това заедно с областния управител на Кърджали Бисер Николов посетиха ГКПП "Маказа – Нимфея" и инспектираха новата отсечка Подкова – сп. Джебел от трансграничното трасе.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички