Холандия потресена от от смъртта на 2 деца

Холандия потресена от от смъртта на 2 деца | StandartNews.com

Амстердам. Холандия изпадна в шок, след като след двуседмично издирване бяха открити мъртви две братчета, чийто баща пък се е самоубил.

Деветгодишният Рубен и 7-годишният му брат Джулиан бяха в неизвестност от 6 май. По това време те са били с баща си - 38-годишния Джероен Денис, чието тяло бе открито в колата му още на 7 май. Той се бе самоубил в нощта преди това в малък природен парк в центъра на страната. Рубен и Джулиан живеели с майка си. Родителите са разведени от 2008 година.

Според вестник NRC Handelsblad бащата е бил на разпити в полицията по подозрение за насилие над децата и според медията съдът наскоро е ограничил правата му да вижда децата си. В издирването на децата участваха стотици доброволци, дори и армията на страната. В неделя изтребители Ф16 и хеликоптери претърсиха няколко области, в които телата можеше да бъдат открити, докато водолази проверяваха водоемите наоколо.

В ранния следобед в неделя двете деца бяха открити в малък тунел, свързващ два канала, от минувач, който повикал полицията. Тунелът се е намирал едва на десет километра южно от мястото, на което бащата на децата се е самоубил. За момента няма данни за причините и обстоятелства на смъртта на братчетата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай