Херкулес връхлита Великобритания

Херкулес връхлита Великобритания | StandartNews.com

Лондон. Нова буря, наречена Херкулес, се приближава от Атлантика към бреговете на Великобритания с гигантски вълни, предупредиха днес британски метеоролози, цитирани от в. "Дейли мейл".

Депресията се е заформила в океана и се движи на изток. Очакваше се тя да залее британските брегове с вълни с височина 15 метра вчера. Властите издадоха 340 предупреждения за наводнение в районите по пътя на бурята и обявиха "жълт" код на тревога за ветрове с над 110 км/ч в югозападните райони на страната.

Трима души станаха жертва на лошото време през последните дни. В събота инвалид е загинал, след като количката му е паднала от наводнен път в близката река в района на Оксфорд. По-рано 27-годишен мъж загина в новогодишната нощ в морето край Корнуол, а жена се удави в северен Девън.

Приближаващата буря обаче зарадва търсачите на силни усещания. Американски сърфисти са се отправили към Великобритания, за да гонят гигантските вълни, въпреки предупрежденията на полицията да се избягват крайбрежните райони. Други пък рискуват живота си, за да наблюдават бурята отблизо и да правят снимки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай