Гръцките власти отчетоха рязък спад на нелегалните имигранти

Гръцките власти отчетоха рязък спад на нелегалните имигранти | StandartNews.com

Атина. Властите в Гърция отчетоха рязък спад във влизането на нелегални имигранти в Гърция за първите шест месеца на тази година спрямо същия период на 2012 г. Арестите на чужденци за незаконно влизане и престой в Гърция са намалели с 56,6 на сто.

Полицията смята, че този спад се дължи на "прилаганото интегрирано планиране" и на "реализацията на целенасочени действия".

Резултатите показват, че от началото на годината до края на юни са били арестувани 19 360 чужденци, докато за шестте месеца на 2012 г. този брой е бил 44 602 души. Само в района на областта Еврос по сухопътната граница на Гърция с Турция са били арестувани 455 чужденци, докато през 2012 г. са били задържани 20 840 души.

Според полицията голям брой от нелегалните имигранти идват от Албания. След нея са Сирия, Афганистан, Пакистан, Бангладеш, Сомалия и други страни.

За първите шест месеца на годината са били подадени 3 935 молби за убежище, а са били издадени 471 решения за предоставяне на убежище по хуманитарни причини. На първа и втора инстанция са били отхвърлени 6 440 молби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай