Гръцките депутати масово с оръжие

Имат право да гърмят за сплашване и за купон

Гръцките депутати масово с оръжие | StandartNews.com

Атина. 60 депутати в гръцкия парламент разполагат с разрешително за притежание на оръжие, писа гръцкото издание Нюз ин. Документите са получени по процедурния ред.

"Шампион" по разрешителни са депутатите от управляващата партия Нова демокрация, а следващи са крайно дясните народни представители от "Златна зора". Трети в списъка са от най-голямата опозиционна партия Коалиция на радикалната левица СИРИЗА. Най-въоръжени са депутатите от остров Крит.

Депутатите, които имат оръжие, не носят отговорност пред закона, ако например стрелят за сплашване или произвеждат изстрели във въздуха при празник.

По-рано тази седмица председателят на парламента Евангелос Меймаракис въведе забрана за носене на оръжие в сградата на местния парламент, след като беше подадена жалба, че депутати от "Златна зора" ходят въоръжени.

На входа на сградата всички ще бъдат обект на щателни проверки и ако имат оръжие, то ще бъде задържано до напускане на сградата.

Това вето се отнася най-вече за депутати от неонацистката партия, много от които признават, че се движат въоръжени, а в същото време демонстрират агресия и липса на хладнокръвие както в сградата на парламента, така и извън нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай